diumenge, 30 d’agost del 2015

LA CLOTXA



La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la seva gastronomia.
Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la nostra cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d’Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més aquest plat tradicional.
Per tot plegat, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la comarca, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de la Ribera i d’arreu del país per tastar la cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels seus municipis.
La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, aquest any a TIVISSA es va fer la 12a edició, és també un actiu turístic i cultural.
A més, aquesta Festa dona inici o clou la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, durant dos mesos, en forma de jornades gastronòmiques, i alguns d’ells durant tot l’any incorporen a les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada