dimarts, 22 de desembre del 2015

LA VERGE DE MONTSERRAT D'ALUMINI DEL MUSEU DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT DEL BRUC

L'any 1945 es va instal·lar al cim del Cavall Bernat, a Montserrat, la primera imatge de la Verge. La van col·locar membres del Frente de Juventudes i com era de terra cuita les inclemències climatològiques la van anar fent malbé.

El 21 d'octubre de 1956 es va fer una multitudinària entronització d'una imatge de la Moreneta que es va fondre amb 30 Kg d'alumini, proporcionats per molts escaladors que van donar materials vells d'escalada i excursionisme. Els actes es van incloure dins el 75è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu de Montserrat. L'Abat Escarré va fer la benedicció de la imatge. A continuació uns 30 escaladors, encapçalats per Jordi Panyella "Pany", van pujar la imatge per la via normal.

L'any 1986 un grup desconegut arrancà la imatge i l'estimbà muntanya avall. Els mateixos enviaren dos escrits anònims. El primer anunciant el seu "segrest" i demanant un rescat de 25 milions de pessetes. En el segon comunicaren la seva defenestració. La imatge va passar uns mesos perduda entre la vegetació fins que un grup la va localitzar i la va donar per guardar al "Museu Cavall Bernat" de Sant Cugat. Els culpables no es van poder identificar mai.

El 25 d'octubre de 1987 una nova imatge de la Moreneta va ser reposada al cim del Cavall, en una multitudinària festa organitzada pel Grup Cavall Bernat. L'escultura, feta per l'escalador Jordi Âlvarez,amb acer de 40 mm i una protecció de zenc pesa 350 kilos, va ser transportada amb helicòpter.

La imatge actual resisteix perfectament el pas del temps i els nombrosos escalador que arriben al cim.

Es pot veure exposada a Can Casas, al museu de la muntanya de Montserrat del Bruc.

Pere Redon

dilluns, 21 de desembre del 2015

divendres, 13 de novembre del 2015

PROJECCIO DE LA PEL·LICULA PIONERS AL BRUC

Una nova oportunitat de veure el documental PIONERS, aquesta vegada a l'Ajuntament del Bruc a la sala d'actes.

diumenge, 11 d’octubre del 2015

EXPOSICIÓ CULLERES I FORQUILLES DE FUSTA


SALA EXPOSICIONS ALBERG DE TIVISSA
c/ Foig, 3. TIVISSA

VICENÇ SOTO
ELS 3000 DEL PIRINEU
Representats en culleres i forquilles de fusta de boix, totes fetes a mà.


Aquesta exposició es podrà veure durant la 3ª Trobada d’Escalada del Grup Cavall Bernat


Organitza: Grup Cavall Bernat
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tivissa

dimecres, 23 de setembre del 2015

RESSENYES D'ESCALADA ARTIFICIAL I ESPORTIVA PER LA TROBADA DE TIVISSA



Ressenyes esportives i d'artificial seleccionades per la Trobada d'Escalada de Tivissa.
 Per més informació es pot consultar la guia "Escalades a Tivissa" per Jose E. Castellnou o el mateix dia de la Trobada.

dilluns, 21 de setembre del 2015

VIES DE LA PART DRETA DEL MORRAL (TIVISSA)


Adjuntem una selecció de vies de la part dreta del Morral de Tivissa. Són les vies més populars i més assequibles, tot i que s'ha afegit un parell d'opcions de 7è grau i tres vies esportives d'un llarg per què els participants a la 3ª Trobada d'Escalada de Tivissa puguin entretenir-se mentre esperen torn per fer-les.


dijous, 17 de setembre del 2015

INFORMACIÓ 3ª TROBADA D'ESCALADA A TIVISSA - GRUP CAVALL BERNAT

Durant la 3ª TROBADA D’ESCALADA DE TIVISSA i per tal que els nous cavallistes tinguin la possibilitat de recollir la seva medalla del Grup Cavall Bernat, us confirmem que la imposició es farà tant el dissabte dia 17, com el diumenge dia 18 d’octubre a les 12h i a les 16h, desprès dels parlaments.
No obstant això i al darrer moment, escollirem la millor opció segons el dia que triïn els nous cavallistes.
Aprofitem també per recordar, la conveniència d’apuntar-se al dinar, dissabte o diumenge, o els dos dies, al correu electrònic

El dinar es podrà pagar el mateix dia però cal haver-ho confirmat



dilluns, 14 de setembre del 2015

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "SANT LLORENÇ, L'OBAC I MONTSERRAT" coves i avencs


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: SANT LLORENÇ DEL MUNT,  L’OBAC I MONTSERRAT A L’AJUNTAMENT DEL BRUC, CAN CASAS.
Per Víctor Ferrer Rico

Sant Llorenç del Munt, l'Obac i Montserrat tenen interessants avencs i coves excavades al conglomerat.
Víctor Ferrer, del Grup de Fotografia i Exploració Subterrània "FlashBlackCorb", i amb la col·laboració de la Secció d'Investigacions Subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa, han realitzat fotografies de les coves i avencs. Aquest volum també conté una visió sobre la biodiversitat, la hidrologia, la geologia, la topografia i la fauna i vegetació del massís.
Presentació  Diumenge  4 d’octubre 2015
12,30h (Can Casas)


Victor Ferrer ens parlarà de les coves i avencs de Montserrat, del món de l’espeleologia i presentarà el seu llibre “Sant Llorenç, l’Obac i Montserrat”. També veurem un documental i gaudirem d’una exposició sobre les grans coves i avencs del Mediterrani (Can Casas, El Bruc)

En acabar la presentació del llibre s’aprofitarà per fer un vermut en homenatge a la gent gran.

INSCRIPCIONS AL DINAR



Us recordem que qui vulgui quedar-se a dinar, dissabte i/o diumenge, s'ha d'apuntar a través del correu electrònic:
museubruc@gmail.com
El pagament es farà directament al lloc del dinar el mateix dia de la Trobada, però ens cal saber més o menys, quanta gent està interessada a provar la Clotxa i dinar, per poder fer la previsió necessària.
Moltes gràcies.


dilluns, 31 d’agost del 2015

COM FER-SE CAVALLISTA?


Recordem les condicions per fer-se cavallista del GRUP CAVALL BERNAT

PER PODER SER ADMÈS EN EL HONORÍFIC GRUP CAVALL BERNAT DE MONTSERRAT, ÉS NECESSARI:

  1. Enviar un correu electrònic a l’adreça: museubruc@gmail.com
  2.  Haver petjat el cim del Cavall Bernat
  3. Justificar la data de l’ascensió
  4. Especificar el nom de la via assolida
  5. Detallar els components de la cordada
  6. Fer-nos arribar una fotografia personal (10 x 15), fent activitat o no
  7. Indicar les vostres dades personals: nom, adreça, telèfon, e-mail, data de naixement
  8. Centre Excursionista al qual es pertany (opcional)
  9. Fer un ingrés de 10 € per la medalla + clauer + bossa FEEC
al compte corrent dels “Amics del museu de la muntanya de Montserrat del Bruc
ES85-2100-4547-2422-0015-4993

La imposició de la medalla es farà durant la celebració de la Trobada del Grup i el nou "cavallista" quedarà inscrit al llibre registre del Grup Cavall Bernat. 

Els llibres registre estan dipositats al local de la FEEC. 

INFORMACIÓ CAMPING



Pels que estiguin interessats a quedar-se a dormir a l'ALBERG us informo de la persona de contacte i els preus amb descompte pels participants a la Trobada. En cas d'estar interessats, si us plau,

CONTACTEU DIRECTAMENT AMB L'ALBERG. 


ALBERG DE TIVISSA

CAMPING TIVISSA 
tel· 977417316 tel·652480805
Contactar amb la Mercè.


PREUS



diumenge, 30 d’agost del 2015

LOGO 3ª TROBADA D'ESCALADA A TIVISSA ORGANITZADA PEL GRUP CAVALL BERNAT






RUTES


LA PUJADA DE LA LLENA I L'ERMITA DE SANT BLAI (BRESSOL DELS ITINERARIS GR)

Circuit circular d'uns 6.7 km de distància amb un ascens positiu acumulat de 445 m, un 61.1 % de pista i amb un punt d'aigua al tram final. Coincideix, en part, amb el GR-7 (traça roja i blanca)

L'excursió s'inicia a l'Avinguda Catalunya i davant del C/de la Llena. Des d'allà agafar el sender que puja pel camí de la Llena, nus de connexió principal amb la muntanya de Tivissa i amb trams empedrats. El darrer tram es caracteritza per presentar revolts tancats així com la visualització de la Coves de la Llena. Un cop dalt i en direcció nord s'hi observa el nucli de Tivissa, gran part del Priorat, el Montsant i en dies clars s'hi poden observar els punts més alts del pirineu d'Osca i Lleida.

Un cop arribats al coll de la Llena caldrà agafar el trencall a mà dreta seguint la pista que davalla i fins al coll de Monetze i des d'on continuarem seguint la pista fins al coll del Ventall.

Des d'aquest coll hem de continuar pel trencall a mà dreta i seguint la pista asfaltada existent fins a l'ermita de Sant Blai, lloc on l'any 1975 es va realitzar la primera senyalització dels itineraris GR i per tant bressol d'aquests senders de gran recorregut.

Seguint la pista arribarem a la font de Sant Blai i des d'on continuarem fins arribar a un bifurcació on deixarem la pista i haurem d'agafar el sender existent a mà dreta i per on continuarem fins arribar al poble de Tivissa




L'OBAGA DELS BORJOS I LES MELIQUES

Circuit circular d'uns 8.9 km de distància amb un ascens positiu acumulat de 670 m, un 32,6% de pista i sense punts d'aigua. Coincideix, en part, amb el PR-C 92 (traça blanca i groga)

L'excursió s'inicia al Passeig de la Fotx i davant de l'oficina de Turisme i seguint el passeig de la Fotx en direcció sud-est. Al final i a mà esquerra surt un sender que ens aproxima, amb trams de pista, fins a la pujada dels Borjos i que es troba en un trencall a mà dreta i amb senyalització.

El sender travessa una obaga humida amb presència de pins, carrasques, roures, aurons i algun teix i grèvol, i arriba a les cotes més altes on s'observen les parets verticals dels Borjos així com la cova de la Gralla (a mà dreta) i on s'inicia un lleuger descens fins enfilar una nova pujada i on es situa el trencall a seguir i indicat amb el nom del 'Pujador del despistat'. Aquest tram està condicionat amb un tram amb cordes per tal d'assegurar-nos bé el pas sobre la roca.

Un cop arribats a la cota més alta d'aquest pujador hem d'agafar el trencall cap a la dreta i continuar pel sender fins arribar a una petita era existent al final del tram de descens. A partir d'aquí hem de continuar per la pista forestal del trencall a mà esquerra passant pel ben mig del corral de Les Meliques on hi ha part de l'any un ramat de cabra blanca.


Seguint la pista arribarem al Coll de Monetze on s'hi observa un gran espenegall, el nucli de Tivissa al fons de la vall nord-oest i gran part de la Ribera d'Ebre. Hem de continuar en direcció nord-est i seguint la pista que davalla fins al coll de la Llena on agafarem el trencall a mà dreta fins arribar al sender que ens porta al poble pel camí de la Llena, amb les coves a la base dels cingles de la muntanya i els revolts empedrats del camí.

LA CLOTXA



La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la seva gastronomia.
Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la nostra cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d’Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més aquest plat tradicional.
Per tot plegat, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la comarca, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de la Ribera i d’arreu del país per tastar la cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels seus municipis.
La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, aquest any a TIVISSA es va fer la 12a edició, és també un actiu turístic i cultural.
A més, aquesta Festa dona inici o clou la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, durant dos mesos, en forma de jornades gastronòmiques, i alguns d’ells durant tot l’any incorporen a les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.

INSCRIPCIONS



Aquesta vegada i per tal de saber aproximadament les persones que volen participar del dinar típic de Tivissa, "LA CLOTXA",

DEMANEM que la inscripció es realitzi per internet i el pagament al mateix lloc de la Trobada.

Inscripcions: Per Internet a: "museubruc@gmail.com"
Informació: Montserrat Barberà, tel.: 617 40 28 58 i Josep Massana, tel.: 667 90 74 63
I al blog "www.museubruc.blogspot.com" i  a la web de la FEEC en el Grup Cavall Bernat
Les persones que vulguin quedar-se a dormir a l'alberg de Tivissa podran fer-ho al preu  de 7 €.
També podran fer-ho al càmping de l'alberg.



  


US ANIMEM A PARTICIPAR EN AQUESTA TROBADA QUE DE BEN SEGUR SERÀ MOLT ANIMADA. 


dissabte, 29 d’agost del 2015

PROGRAMA DIUMENGE, 18 D'OCTUBRE DEL 2015



Diumenge, 18 d'octubre de 2015

 8:00 Benvinguda i Xocolata desfeta amb melindros

9:00 Sortida de les dues excursions (com les del dissabte). També es podran fer:
·       Les dues ferrates de Tivissa.
·       Escalada esportiva al costat de l'ermita de Sant Blai
·       Escalada tradicional al Morral de Tivissa.
12:00 Imposició de medalles als nous membres que ingressin al Grup Cavall Bernat, que no hagin pogut assistir el dissabte.
14:30 Dinar:
·         Amanides: Bufet lliure de quatre tipus d'amanida.
·         El menjar típic de Tivissa: "La Clotxa". En Joaquim Roset  ens explicarà com es menja i es prepara. Els que haguessin menjat "La Clotxa" el dissabte podran optar a fideuà.
·         Postres: Pastís "Cavall Bernat" , Fet de pa de pessic, melmelada de maduixa i regada amb Cointreau i Aromes de Montserrat i banyada amb xocolata de pastisseria.
Els Vegetarians  podran optar a hamburguesa de tofu amb espinacs
·         Aigua, vi i cervesa o clara
16:00 Parlaments del Sr. Jordi Jardí i Pinyol  alcalde de Tivissa, del Sr. Jordi Merino i Urbano, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i dels membres de l'organització  del Grup Cavall Bernat.
17:00 Homenatge a Angel Vedo "Angelito" i a Joan Chaparro "Maestro"
17:30 Projecció d'imatges d'escalades  d' arreu del mon, "47 anys d'amistat" a càrrec d' Angel Vedo
18:30 Fi de festa amb coca i mistela  per a tothom.


PROGRAMA DISSABTE 17 D'OCTUBRE DEL 2015


PROGRAMA DISSABTE 17 D'OCTUBRE DEL 2015

Dissabte, 17 d'octubre de 2015

 8:00 Benvinguda i Xocolata desfeta amb melindros
 9:00 Sortida de les dues excursions (Descrites per Internet a "Grup Cavall Bernat"):

·      La pujada de la Llena de Sant Blai (Bressol dels itineraris GR): 6,7 Km i 445 m de desnivell
·      L'Obaga dels Borjos i les Meliques: 8.9 Km i 670 m de desnivell.
Durada aproximada 4h cada una. Cal portar esmorzar i aigua.
11:00 Inauguració de l'exposició de la col·lecció "Els 3000 del Pirineu" representats en culleres i forquilles de fusta de boix, totes fetes a mà. L'autor és en Vicens Soto, un escalador muntanyenc de Sant Cugat del Vallès.
12:00 Imposició de medalles als nous membres que ingressin al Grup Cavall Bernat.
14:30 Dinar:
·      Amanides: Bufet lliure de quatre tipus d'amanida.
·      El menjar típic de Tivissa: "La Clotxa". En Joaquim Roset  ens explicarà com es menja i es prepara. Els Vegetarians  podran optar a hamburguesa de tofu amb espinacs.
·      Postres: Pastís "Cavall Bernat" , Fet de pa de pessic, melmelada de maduixa i regada amb Cointreau i Aromes de Montserrat i banyada amb xocolata de pastisseria.
·      Aigua, vi i cervesa o clara
Preu per persona: 10 €. (Cal inscriure's. Pagament al lloc de la trobada.
16:00 Parlaments del Sr. Jordi Jardí i Pinyol  alcalde de Tivissa, del Sr. Jordi Merino i Urbano, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i dels membres de l'organització  del Grup Cavall Bernat.
Tot seguit imposició de medalles als nous membres que ingressin al Grup Cavall Bernat i que hagin participat a les excursions
17:00 Reconeixements a Josep Enric  Castellnou i Ribau i a Fina Ferret i Martí. per la tasca desenvolupada com a divulgador de les muntanyes de Tivissa i Montserrat.
17:30 Projecció d'imatges d'escalades a Tivissa, a càrrec de Josep Enric Castellnou.
18:30 Fi de festa amb coca i mistela  per a tothom.


PROGRAMA 3ª TROBADA D'ESCALADA A TIVISSA - RIBERA D'EBRE - 17 i 18 d'octubre 2015


3ª TROBADA D'ESCALADA
TIVISSA - RIBERA D’EBRE
Dissabte i diumenge, 17 i 18 d'octubre del 2015









 

INFORMACIÓ DEL GRUP CAVALL BERNAT


S'acaba l'estiu, però no les ganes d'organitzar activitats.
Aquesta vegada el Grup Cavall Bernat vol apropar-se a les terres de Tarragona. Serà la primera vegada que ho fa, doncs sempre s'han organitzat les trobades al voltant de Montserrat.
Des de que el 2013 l'equip organitzador es va renovar, s'han fet dues Trobades de cavallistes del Grup Cavall Bernat el 19 d'octubre Monistrol  i el 26 d'octubre del 2014 a Marganell amb imposició de medalles.
El 15 de juny del 2014 al poble del Bruc, es va fer la primera Trobada d'Escalada, zona d'Agulles,  i el 26 d'abril del 2015 al poble de Collbató, la segona Trobada d'Escalada, organitzada també pel Grup Cavall Bernat.
Cal aclarir que aquestes dues Trobades d'Escalada son activitats que s'han començat a fer paral·lelament de les Trobades institucionals del Grup. Una es per homenatjar als escaladors que han fet la roca del Cavall Bernat, l'altre, són activitats. Això ho destaco perquè no es confonguin els dos esdeveniments.
Dit això, la propera activitat serà a TIVISSA el proper mes d'octubre.
Com a novetat hi ha la possibilitat de fer-se cavallista del Grup si se sol·licita.
Adjunto les condicions per ser Cavallista del GRUP CAVALL BERNAT:

PER PODER SER ADMÈS EN EL HONORÍFIC GRUP CAVALL BERNAT DE MONTSERRAT, ÉS NECESSARI:

  1. Enviar un correu electrònic a l’adreça: museubruc@gmail.com
  2.  Haver petjat el cim del Cavall Bernat
  3. Justificar la data de l’ascensió
  4. Especificar el nom de la via assolida
  5. Detallar els components de la cordada
  6. Fer-nos arribar una fotografia personal (10 x 15), fent activitat o no
  7. Indicar les vostres dades personals: nom, adreça, telèfon, e-mail, data de naixement
  8. Centre Excursionista al qual es pertany (opcional)
  9. Fer un ingrés de 10 € per la medalla + clauer + bossa FEEC
al compte corrent dels “Amics del museu de la muntanya de Montserrat del Bruc
ES85-2100-4547-2422-0015-4993


Resultat d'imatges de medalla grup cavall bernat


dissabte, 6 de juny del 2015

FESTA DEL TIMBALER DEL BRUC


Aquesta setmana, els dies 6 i 7 de juny, se celebrarà la festa del Timbaler del Bruc. Adjunto petita ressenya de la Batalla i programa dels actes.
El museu també participarà de la festa i romandrà obert tot el matí del dia 7, diumenge.

Breu Ressenya i programa copiats de la revista digital, "El Montserratí.cat"

La festa, amb la fira d’època corresponent, commemoren els fets ocorreguts el juny de 1808. Concretament el 4 de juny de 1808 una columna francesa sortí de Barcelona en direcció a Manresa, Lleida i Saragossa.
La vigília de la batalla, el dia 5 de juny de 1808, es van tallar pins i van cavar foses per barrar el pas als francesos. Els efectius de la columna francesa sumaven 3.800 homes. El resultat de l’emboscada estratègica del dia 6 de juny fou la retirada de la columna francesa, amb 300 efectius morts i un dels canons perdut en ensorrar-se el pont d’Abrera, quan es retiraven.

5577_cat_ESCALA_650_480

5578_cat_ESCALA_650_440

dijous, 28 de maig del 2015

OFICINA DE TURISME DEL BRUC


Des del primer diumenge del mes de maig, El Bruc ha començat la temporada turística amb l'obertura de l'oficina de turisme que s'allargarà fins a finals del mes de setembre.

L'oficina està ubicada a l'entrada de l'edifici de l'Ajuntament i està gestionada per en Pere Redon.

Restarà oberta tots els diumenges i l'horari és de les 10h a les 14h.

A part de les possibilitats d'aconseguir informació turística de la zona, es pot visitar el museu, al segon pis de l'Ajuntament, de les "Batalles del Bruc" i de "L'Escalada a Montserrat". L'entrada és gratuita.





dilluns, 4 de maig del 2015

EXPOSICIO COMMEMORATIVA DEL 50è ANIVERSARI DE LA SEVA MORT



exposicio jesus ribera

El dissabte dia 9 de maig a les 12h a la sala d'exposicions del Museu, s'inaugurarà l'exposició commemorativa d'en Jesús Ribera Termes, un jove artista del Bruc. Aquesta és una iniciativa de l'Ajuntament i dels Amics del Museu de la muntanya de Montserrat del Bruc. 


Breu Biografia d'en Jesús Ribera (1942-1965) del llibre SET DEL BRUC

Un jove inquiet.
Va passar la infantesa al Bruc. Era un nen inquiet, curiós i tossut. En acabar l'escola bàsica, com tots els nois i noies, necessitava la manera de realitzar-se, i mossèn Jaume Torent, el rector que hi havia al Bruc, va tenir l'habilitat d'encaminar els joves cap a allò en què més destacaven.

En Jesús era una persona senzilla, amb una gran sensibilitat cap a la natura, on trobava deu mil formes vegetals o geològiques que li suggerien ocells o figures. Li agradaven les eines de pagès, l'argila de les bòbiles; tot el que tenia a mà era útil per fer-ne una escultura. Coneixia la muntanya de prop. Montserrat li brindava paratges que, com ell deia, semblaven el paradís. Sabia el nom de cada pedra, copsava la realitat quotidiana simplificant o quasi bé despullant el que era "superflu". La seva escultura no va tenir temps d'evolucionar, però li agradava experimentar amb tots els elements i materials: fusta, fang, guix...

Encara al Bruc, anava a dibuixar al taller d'en Ramon Rogent a Collbató. Més endavant va baixar a Barcelona per anar a l'Escola Massana, treballant al taller de serigrafies de Joan Salvadó i finalment al taller de ceràmica d'en Jordi Aguadé. Les seves principals influències van ser l'art romànic, Gaudí i l'art nouveau i Picasso. El seu mestre, l'escultor Eudald Serra, era etnòleg i director del Museu Etnològic de Barcelona, i la seva obra va influir en els models que triava.

Era un moment vital de canvi, en una situació controlada pel franquisme i amb un sentiment molt fort de llibertat, en tots els àmbits culturals i en totes les manifestacions artístiques. Corrien els anys 52 al 65. Els joves del moment intuïen i volien descobrir tot el que bullia en l'ambient i era incipient un canvi a llarg termini a tots nivells.

Dels rostres copiats, rostres imaginaris, figures estàtiques, figures en repòs a l'abstracció de les formes, estilitzades o compactes, com unint els braços al cap en un sol volumen en el qual es remarcaven les expressives faccions. Una recerca constant trencada de sobte. Utilitzava tints naturals per als seus dibuixos, premsant el paper amb els gotims al temps de la verema. Reciclava papers de diverses textures. Se servia de tots els sentits per expressar-se. La curiositat fins al límit.

Mai no va oblidar el seu poble i la manera de fer, malgrat viure a la ciutat. Feia viure les seves percepcions, fins i tot les més insignificants, al qui tenia al seu voltant. T'encomanava el seu optimisme i les ganes de viure, de viure en llibertat. Estimava profundament el seu país.

La seva curta vida . va morir als 24 anys . li va permetre participar en diverses exposicions col·lectives com el Saló de Maig. Se n'han fet dues exposicions pòstumes, una al Bruc i un altre a Igualada. Des del taller de ceràmica va ser l'encarregat de col·locar les rajoles de la façana de l'església d'Esparreguera.

divendres, 1 de maig del 2015

EXPOSICIÓ ELS 3000 DEL PIRINEU AMB CULLERES I FORQUILLES DE FUSTA



Els que no van anar d'excursió van poder passejar per Collbató, hi havia mercat i al Casal Cultural hi havia la mostra de'n Vicenç Soto "Els 3000 del Pirineu", tot fet a ma i amb fusta de boix.